O dată, de două ori, de trei ori - MAN Truck & Bus scoate la licitație „Tattoo Truck“, iar profitul se direcționează către Fundația Peter Maffay

2017-07-03

MAN TGX 18.440 4x2 LLS-U „Tattoo Truck“ scos la licitație la MAN Truck Forum în München 
-120.000 Euro venit total al acțiunii pentru Fundația Peter Maffay 
-Starul rock Peter Maffay a participat personal la licitație

MAN Truck & Bus a inițiat în anul 2014 o competiție de design camioane cu scopul de a transpune vizual pe un camion texte ale pieselor starului rock Peter Maffay. Așa au apărut vestitele camioane „Tattoo Trucks“, șase autovehicule extraordinare – fiecare din ele o piesă de artă pe roți. Ultimul „Tattoo Truck“ rămas din această serie a fost scos de curând la licitație, în beneficiul Fundației Peter Maffay.

În anul 2014, MAN Truck & Bus a pus artiștilor, creatorilor și designerilor profesioniști o întrebare: Pot fi transformate camioane în opere de artă pe roți? Obiectivul era de a transpune vizual pe un cap tractor texte ale pieselor din albumul „Wenn das so ist“ al cântărețului Peter Maffay. Au fost concepute numeroase proiecte. Cele mai bune șase motive au primit numele „Tattoo Trucks“. Camionul câștigător, un MAN TGX 18.440 4x2 LLS-U, al piesei „Schwarze Linien“, a fost scos la licitație miercuri, 14 iunie, în beneficiul Fundației Peter Maffay Stiftung. La acest eveniment MAN Truck Forum din München, a fost colectată o sumă de 120.000 euro pentru această cauză bună.

Hermann Stegmaier, director general al BSF (Business Fleet Services GmbH), este noul și mândrul proprietar al ultimului din cele șase camioane MAN „Tattoo Trucks“. Adjudecătorul Andreas Fabian de la BCA Autoauktionen GmbH, venit tocmai din Neuss, special pentru această licitație, a adjudecat „Tattoo Truck“ cu mult umor și profesionalism. Hermann Stegmaier a licitat în final cea mai bună ofertă și a câștigat licitația pentru suma de 102.000 Euro. Peter Maffay, care a urmărit licitația cu mare interes, s-a oferit spontan să fie prezent la livrarea autovehiculului către noul proprietar. Hermann Stegmaier dorește ca în scurt timp să prezinte fanilor interesați opera de artă mobilă. 

Pe lângă Tattoo Truck, au mai fost scoase la licitație și adjudecate un triplu disc de platină al lui Peter Maffay pentru 600.000 de albume vândute și o zi de producție în studioul de înregistrări al lui Peter Maffay. Heinz-Jürgen Löw, membru al comitetului director MAN Sales and Marketing, a rotunjit suma donată Fundației Peter Maffay la 120.000 Euro. Fundația se preocupă de copiii traumatizați și defavorizați din diverse țări ale Europei. De mai mulți ani, acest proiect este aproape de sufletul simpaticului cântăreț de rock. 

Peter Maffay și MAN au o colaborare strânsă din anul 2012. Astfel că, până acum, fabricantul a însoțit vedeta Peter Maffay în trei turnee cu 15 autotractoare MAN TGX și două autocare model MAN Lion’s Coach.

 

Mai multe despre istoria MAN „Tattoo Trucks“:

https://www.mantruckandbus.com/de/presse/presseuebersicht/MAN-praesentiert-spektakulaere-Lkw-Designs-zum-IAA-Auftakt-162433.html

https://www.youtube.com/watch?v=x-i3baOyY8U