În 2016 cifra de afaceri netă consolidată a MHS Truck & Bus Group a crescut cu 11 milioane EURO

2017-01-31

Portofoliul de flote de camioane şi autocare al MHS Truck & Bus Group România a crescut, grupul înregistrând o cifră de afaceri netă consolidată de 115 milioane EURO.

MAN conduce echipa Teatrului Naţional în turneele sale naţionale şi internaţionale.

 

Rezultate 2016

În 2016 au fost înregistrate în România 1.407 camioane MAN. Anul trecut a reprezentat un an foarte bun pentru MHS Truck & Bus Group, mai ales în a doua parte. În total MHS Truck & Bus Group a livrat peste 1.400 vehicule: 1.002 camioane noi MAN, 12 autocare MAN/Neoplan şi 416 camioane rulate. MHS Truck & Bus Group a înregistrat o cotă de piaţă de 19% în a doua jumătate a lui 2016 precum şi o cifră de afaceri netă consolidată de 115 milioane EURO.

Portofoliul de flote de camioane al MHS Truck & Bus Group a crescut în 2016 prin vânzarea a şase flote de peste 20 de unităţi, una dintre ele fiind de peste 100 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Anul trecut cel mai solicitat model a fost MAN TGX 18.440, EfficientLine2.

MHS Truck & Bus Group a organizat cu succes, în România, evenimentul MAN Tour 2016. România a fost una dintre cele 12 ţări din Europa unde a avut loc acest eveniment exclusiv. În Bucureşti şi Timişoara evenimentul a fost vizitat de 650 de clienţi care au testat 12 tipuri diferite de camioane şi au parcurs în total 3.460km pe durata celor 578 de test driveuri.

2016 a fost un an bun pentru activitatea de After Sales, fiind înregistrată o cifră de afaceri consolidată de 15.7 Milioane EURO, cu o creştere de 10% a numărului de ore de manoperă service facturate, respectiv de 5% a vânzărilor de piese de schimb.

MHS Truck & Bus Group a introdus sistemul de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor atât pentru activitatea de Vânzări cât şi pentru cea de After Sales. Astfel a fost posibilă măsurarea Indexului de satisfacţie a clienţilor în vederea menţinerii la cel mai înalt nivel a calităţii serviciilor oferite acestora. MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea celor două centre de perfecţionare din Bucureşti şi Sibiu, unde se organizează în mod constant cursuri pentru tehnicienii MAN conform conceptelor MAN Academy şi a standardelor MAN.

Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group a dezvoltat un program de instruire pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a primi cea mai bună pregătire prin intermediul acestui sistem atractiv de internship. În 2016 a cincea generaţie de cursanţi a absolvit programul, aceştia devenind specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie.

 

Perspective pentru 2017

“Anul acesta ne vom concentra atenţia pe gama de vehicule MAN cu noul lanţ cinematic. Noile camioane MAN au fost lansate în septembrie 2016 la târgul international IAA de la Hanovra şi au fost prezentate în noiembrie la Bucureşti şi Timişoara în cadrul evenimentului MAN Tour 2016. Noua gamă de produse MAN oferă, în comparaţie cu cea anterioară, mai multă putere precum şi o creşetere a eficienţei şi economiei.”, a declarat dl. Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

În al doilea trimestru din 2017 MAN va lansa un sistem de operare bazat pe actualizarea prin cloud, care va conecta toţi utilizatorii lanţului logistic, indiferent de brand. Acest sistem numit RIO va creşte eficienţa în transporturi şi va oferi transparenţă tuturor utilizatorilor săi.

“Un alt punct de interes în 2017 îl va reprezenta dezvoltarea şi continua profesionalizare a serviciilor noastre de After Sales oferite clienţilor prin reţeaua MHS Truck Service şi prin reţeua de parteneri de service autorizaţi, aceasta fiind cea mai mare din România.”, a adaugat Miloš Vujanović, CEO al MHS Truck & Bus Group.

 

Primul autocar livrat de MHS Truck & Bus Group în 2017 - MAN conduce echipa Teatrului Naţional în turneelor sale naţionale şi internaţionale

Începând cu anul 2017, MAN va însoţi echipa Teatrului Naţional românesc în turneele sale din ţară şi de peste hotare.

“Suntem onoraţi să facem parte din societatea culturală românească prin oferirea mijloacelor de transport pentru unul dintre cele mai importante branduri culturale româneşti – ”Teatrul Naţional I.L. Caragiale”, a declarat dl. Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

Foarte modern, confortabil şi echipat pentru a îndeplini necesităţile echipei Teatrului Naţional chiar şi în turneele lor cele mai lungi, autocarul MAN este dotat cu transmie automată, scaune premium pentru pasageri, sistem Wi Fi, prize de alimentare de 220V, monitoare LCD. Echipa teatrului va călători nu numai confortabil ci şi în siguranţă, autocarul fiind echipat cu sisteme de asistenţă pentru şofer, cum ar fi: sistem de asistenţă la schimbarea benzii de mers (LGS), asistenţă la frânarea de urgenţă (EBA), program electronic pentru stabilitate pe şosea (ESP), Cruise Control, sistem navigaţie MAN Multimedia Coach (MMC). “Suntem foarte mândri să avem un partner de încredere aşa cum este MHS Truck & Bus Group şi să ne bucurăm de călătorii de cea mai bună calitate la bordul autocarului MAN Lion’s Coach. De la începutul lunii februarie a acestui an, autocarul ne va însoţi în turneele noastre naţionale şi internaţionale.”, a declarat dl. Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional.

 

Despre MHS Group

Toate afacerile dlui Michael Horst Schmidt sunt manageriate sub umbrela MHS Holding. Companiile sunt organizate în trei grupuri mari, care realizează împreună o cifră de afaceri anuală de 374 milioane EURO şi oferă locuri de muncă pentru 1.054 de oameni:

·   Automobile Bavaria Group Romania deţine 12 dealeri BMW şi 3 dealeri MINI, precum şi un service Rolls-Royce. Este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Sud-Est şi cea mai mare reţea de dealeri auto destinată unui singur brand din România. Împreună cu Bavaria Mobility, Bavaria Broker, Fundaţia Michael Schmidt şi MHS Consulting Lex, asigură locuri de muncă pentru 506 angajaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală de 130 Millione EURO.

·  MHS Truck & Bus Group România este importatorul general în România al camioanelor şi autobuzelor MAN şi al autocarelor Neoplan. Acesta numără opt centre proprii de competenţă. Este de asemenea partener autorizat al VW Vehicule Comerciale pentru activitatea de Vânzări şi After Sales în Braşov. Este cel mai mare şi cel mai performant importator MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est. Asigură locuri de muncă pentru 339 angajaţi şi înregistrează o cifră de afaceri anuală de 115 Millione EURO.

·  Schmidt Gruppe Deutschland deţine cinci dealershipuri BMW şi un dealership Rolls-Royce în sudul Germaniei. Asigură locuri de muncă pentru 208 angajaţi şi înregistrează o cifră de afaceri anuală de 129 Millione EURO.

Fondatorul şi Preşedintele MHS Holding şi a companiilor afiliate este dl. Michael Horst Schmidt. Dl. Schmidt s-a născut în Braşov în 1960. A fondat Automobile Bavaria în 1994, care a devenit importatorul BMW în România. În 2001 a pus bazele MHS Truck and Bus, importatorul MAN în România. În 2007, dl. Schmidt a început expansiunea în afara ţării prin achiziţia unor dealeri BMW din Germania, fiind unul dintre puţinii cetăţeni de origine română care a reuşit să dezvolte cu succes un model de business local în afara granitelor.

Responsabilitatea socială reprezintă o prioritate importantă pentru dl. Schmidt şi companiile sale. În 2010, au fost puse bazele Fundaţiei Michael Schmidt. De atunci, aceasta îşi extinde în mod constant portofoliul de proiecte în domeniul prezervării şi restaurării patrimoniului cultural săsesc, dezvoltării educaţiei şi a cooperării bilaterale româno – germane. Pentru angajamentul său continuu în acest domeniu, dl. Schmidt a fost decorat în anul 2015, cu Crucea de merit în grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, oferită de dl. Joachim Gauck, Preşedintele Republicii Federale Germania.