Dormitorul copilăriei unui campion mondial

2017-04-28

La familia Rosberg, talentul la volan şi entuziasmul pentru maşini deosebite este în gene. Pentru echipa sa de curse, Keke Rosberg a comandat în anul 1995 un NEOPLAN Skyliner penru a deveni centrul său de comandă pe roţi.

În noiembrie 2016, Nico Rosberg a devenit în Brazilia, după Michael Schuhmacher şi Sebastian Vettel cel de-al treilea campion mondial de formula 1. La familia Rosberg, talentul la volan şi entuziasmul pentru maşini rapide este în gene. Deoarece tatăl lui Nico Rosberg Keijo Erik „Keke“ Rosberg, campion mondial finlandez a cucerit în anul 1982 titlul pentru echipa Williams. El a călătorit mai puţin rapid spre locurile de desfăşurare a curselor, însă în schimb cu atât mai confortabil.

În anul 1995, Keke Rosberg şi-a înfiinţat propria sa echipă de curse şi a comandat un NEOPLAN Skyliner cu 379 CP pentru a deveni vehiculul luxurios pentru echipa sa din campionatul german Tourenwagen şi pentru alte curse europene. Centrala de comandă a echipei Rosberg, cu o lungime de doisprezece metri şi o înălţime de patru metri dispunea de şase televizoare, o instalaţie de satelit, agregat de curent şi de o masă pentru moderatori, cu echipamente pentru transmisiuni în direct. Ceea ce astăzi se consideră dotare standard, în acele vremuri a fost hightech! Keke Rosberg se pregătea pentru curse în trei încăperi de conferinţă, împreună cu inginerii săi. Ei aveau posibilitatea de a se decupla şi de a se destinde în aşa zisa cameră de zi luxurioasă şi pe terasa mare circulabilă din oţel inox, cu balustradă rabatabilă. Cu toate acestea, autocarul era demn de un campion mondial. Şi în ziua de astăzi, el circulă pe şosele ca un exponat de expoziţie, putând fi închiriat ca vehicul pentru evenimente.