Dimensiune mică, potențial mare: noile autovehicule MAN dotate cu RIO-Box în echiparea standard

2017-09-18

Noile camioane MAN Euro 6 părăsesc acum linia de producție dotate în echiparea de serie cu unități RIO.

MAN crează astfel pentru clienții săi, deja din fabrică, premisa pentru utilizarea serviciilor RIO.

RIO Box este de acum componentă standard pe toate camioanele MAN Euro 6 din Europa, care ies de pe linia de producție. Astfel, la MAN se pune piatra de temelie pentru o infrastructură, ale cărei servicii vor putea să unifice în viitor sectoarele de transport și logistică. Prin intermediul soluției tehnologice RIO bazată pe cloud, clienții vor putea accesa în curând centralizat cele mai diversificate date ale flotelor sale și se vor putea și bucura de numeroase servicii de transport și logistică. RIO-Box acționează ca o interfață între autovehicule și platformă.

„Să ne echipăm camioanele MAN cu RIO-Box, este un prim pas important, iar astfel ne apropiem considerabil de viziunea noastră despre o rețea de servicii de transport și logistică complet interconectată. În același timp, reprezintă premisa pentru a permite clienților noștri accesul la servicii suplimentare digitale. Suntem astfel deschizătorii de drum în această branșă și dezvoltăm activ logistica viitorului, din perspectiva clienților noștri.“ spune Joachim Drees, Președintele Consiliului de Administrație MAN Truck & Bus AG.

RIO-Box este independent de sistem și marcă. Este special conceput pentru a fi utilizat și în cazul flotelor mixte, permițând astfel companiilor de logistică mici și mijlocii să devină parte a Logistic 4.0. În viitor, pentru autovehiculele cu interfață FMS, montajul RIO-Box va fi posibil și ulterior achiziției. Utilizatorii de până acum ai sistemului MAN Telematics au posibilitatea de a-și transfera la RIO integral datele deja existente.

„Cu RIO, clienții MAN se numără printre pionierii digitali din branșa de transport și logistică. În viitor, prin intermediul RIO, vom pune la dispoziția clienților nu numai propriile noastre servicii, ci și servicii OEM și oferte ale partenerilor. Mai avem multe planuri!“, ne comunică Markus Lipinsky, CEO la RIO. Printre actualii parteneri ai platformei se numără, atât furnizori importanți de servicii de service, cât și Start-ups LoadFox, Evertracker și Synfioo. Numărul celor interesați este în creștere.

La dezvoltarea RIO-Box au fost stabilite cerințe majore de protecție și siguranță a datelor. Este opțiunea clientului dacă dorește să prelucreze date cu RIO și să profite de soluțiile digitale ale platformei. Un server de securitate locat în Germania, certificat la standarde europene, transferă datele criptate de RIO și le pune la dispoziția clientului prin intermediul unei platforme. Astfel este posibil, pe lângă alte funcții, analiza datelor mașinii, cum ar fi turația motorului, viteza, nivelul de combustibil sau gradul de utilizare al frânelor de către client. Numărul serviciilor oferite de RIO va crește constant în funcție de necesitățile clienților, iar serviciile existente vor fi îmbunătățite continuu și actualizate pe utilizator. 

 

Despre RIO: 

Începând cu anul 2017, Grupul Volkswagen Truck & Bus oferă cu noua sa marcă digitală RIO, o soluție deschisă, bazată pe cloud, pentru întreaga branșă de transport. RIO îmbină servicii digitale pentru întregul ecosistem de transport și logistică. Astfel, pentru prima dată, toți participanții lanțului de distribuție sunt interconectați între ei printr-un sistem informatic unitar, cu funcționalitate de prognozare. Până acum, deseori nu a fost posibilă utilizarea transparentă a datelor în interiorul branșei de transport, pentru că actorii apelează la diferite sisteme software, care de fapt reprezintă soluții insulare. RIO oferă în premieră o soluție comună și poate fi astfel instalat pe orice autovehicul, independent de marcă sau de sistemul telematic respectiv. Soluții deja existente, utilizate ca soluții individuale, pot fi integrate cu ușurință pe RIO.